artHOUSE PARAINEN

Saariston sydämessä

Kortteli 1 on merkittävä liikekortteli aivan Paraisten keskustan ytimessä. Korttelin kehittämishanke sai alkunsa Uusi Parainen! -työpajassa, jossa se oli yksi kuudesta Paraisilta valituista kehityskohteista.

Yhteistyössä Arkkitehtuuritoimisto Heikki Muntolan kanssa tehty luonnossuunnitelma toimi pohjana viitesuunnitelmalle ja kaavamuutokselle sekä edelleen jatkosuunnittelulle. Antoni Gaudin ja Salvador Dalin taiteesta inspiraation saanut artHouse on Kortteli 1:n ja Paraisten keskustan elävöittämisen ensimmäinen kehitysaskel.artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Antoni Gaudin ja Salvador Dalín jalanjäljissä

Nykyinen yksikerroksisen huonokuntoinen liikerakennus puretaan ja sen tilalle rakennetaan 3-kerroksinen liike ja asuinrakennusta. Kävelykadun puolelle katutasoon on sijoitettu liiketiloja ja sisäpihan puolelle pysäköintipaikat. Ylemmät kerrokset on pyhitetty asumiselle. SIsäpihan puoleiset asunnot ovat kaksikerroksisia loft-asuntoja ja kävelykadun puoleiset asunnot kiertyvät julkisivusta sisäänvedetyn terassin ympärille.

Kävelykadun puoleisella julkisivulla liiketiloilla on oma tunnistettava tiiliholvien muodostama aukotus ja yläpuolella olevat asunnot ovat luonteeltaan yksityisempiä avautuen sisäänvedetylle terassille. Julkisivujen päämateriaali on puhtaaksi muurattu tiili, kattopinnoilla mattapintainen sinkkipelti.

artHOUSE PARAINEN

Yhteistyökumppanit

artHOUSE PARAINEN

ART BANK

Art Bank on uniikki taidegalleria Paraisilla. Salvador Dalí Private Exhibition sisältää hätkähdyttäviä Dalin veistoksia, huonekaluja, maalauksia ja muita Dalí-taideteoksia. Art Bank Galleriassa voit ihailla suomalaisten ja kansainvälisten eturivin taiteilijoiden töitä. Vierailijat ja keräilijät ovat tervetulleita Art Bankiin.

WWW.ARTBANK.FI!artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Arkkitehtitoimisto
Studio Puisto

Me uskomme, että kestävä rakentaminen kannattaa. Suunnittelutyössämme kohtaavat ekologiset, taloudelliset ja sosiaaliset tavoitteet – kaunista ja toimivaa lopputulosta unohtamatta. Erikoisosaamistamme ovat luonnonmukaiset ja kestävät materiaali- ja energiaratkaisut.

Arkkitehtisuunnittelu lähtee aina liikkeelle asiakkaan tarpeista ja toiveista sekä rakennuspaikan luonteesta. Teemme työtä yksityisten asiakkaiden, yritysten ja julkisen sektorin kanssa ja suunnittelemme niin pieniä kuin suuriakin projekteja. Ammattitaidostamme kertovat tyytyväiset asiakkaat ja kumppanit sekä kansainvälinen kilpailumenestys.

Meille on tärkeää olla rakentamassa kestävän arkkitehtuurin kulttuuria Suomessa. Olemme aktiivisesti äänessä ekologisten ratkaisujen puolestapuhujina, ja kuulumme Uusi Kaupunki– kollektiiviin, jossa tuomme uusia tuulia kaupunkisuunnitteluun.

WWW.STUDIOPUISTO.FI

artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Antoni Gaudi

Antoni Plàcid Guillem Gaudí i Cornet (25. kesäkuuta 1852 Riudoms, Espanja – 10. kesäkuuta 1926 Barcelona, Espanja) oli katalonialainen arkkitehti ja katalonialaisen modernismin (jota ei tule sekoittaa myöhempään tyylisuuntaan, kansainväliseen modernismiin) tärkein edustaja. Tyylihistoriallisesti hänet luokitellaan art nouveaun ja orgaanisen arkkitehtuuriin edustajaksi, mutta hän kehitti huomattavan omaperäisen ja jopa surrealistisen arkkitehtonisen muotokielen. Gaudí työskenteli pääasiassa kotikaupungissaan Barcelonassa, missä sijaitsevat hänen tunnetuimmat työnsä, Güellin puisto ja Sagrada Família -kirkko.artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Salvador Dalí

Salvador Dalí syntyi 11. toukokuuta 1904 Espanjan Figueresissa. Hän on yksi surrealismin suurista nimistä. Dali tunnetaan mielikuvituksestaan ja eksentrisestä käytöksestään. Hänet muistetaan parhaiten maalauksistaan, mutta hän työskenteli myös elokuvien, veistosten, valokuvien, muodin, teatterin ja kirjoittamisen parissa.

artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Saariston sydämessä.

OSOITE

artHOUSE PARAINEN
Rantatie 12
21600 Parainen
Suomi

Puhelin & Sähköposti

+358400524177
ted@tedwa.fi

Leave empty!artHOUSE PARAINEN