artHOUSE PARAINEN

I hjärtat av den finska skärgården

Block 1 är ett betydande kommersiellt kvarter i hjärtat av centrumet i Parainen. Kvarterets utvecklingsprojekt började i workshopen ”New Parainen!” där det var ett av sex utvecklingsområden i Parainen. Designutkastet som skapades tillsammans med Arkkitehtuuritoimisto Heikki Muntola användes som en grund för referensscenariot, ändringarna av planen samt för framtida planering. Med inspiration från Antoni Gaudí och Salvador Dalí är artHouse det första steget till att återuppliva Block 1 och Parainens centrum.artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Inspirerad av konsten från Antoni Gaudí och Salvador Dalí

Den nuvarande kommersiella byggnaden på en våning är i dåligt skick och kommer rivas och ersättas med en blandad kommersiell- och boendebyggnad på tre våningar. Företagslokalerna ligger på gatunivå ut mot gågatan och det finns parkeringsplatser på gården. De översta våningarna är till för lägenheter. Lägenheterna som vetter ut mot gården är loftlägenheter på två våningar. Lägenheterna mot gågatan har en balkong som är infälld från byggnadens fasad.

Fasaden på de kommersiella lokalerna mot gågatan har välvda öppningar i tegel, medan lägenheterna ovanför har en mer privat natur med sin öppning in till balkongen. Fasadens främsta material är exponerat tegel och taket är gjort av zinkplåt i matt finish.

artHOUSE PARAINEN

samarbetspartner

artHOUSE PARAINEN

ART BANK

Art Bank är ett unikt konstgalleri i Pargas, Finland. Salvador Dalí Private Exhibition erbjuder unika skulpturer, möbler, målningar och andra konstverk av Dalí. I Art Bank Galleriet får du uppleva exklusiva verk av finländska och internationella konstnärer. Både besökare och samlare är välkomna till Art Bank.

WWW.ARTBANK.FI!artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Arkitektstudion Puisto

Vi tror på att det lönar sig att bygga hållbart. Miljövänliga, ekonomiskt- och socialt smarta lösningar sammanstrålar i våra projekt – utan att kompromissa med varken skönhet eller funktionalitet. Vi är experter på miljövänlig byggnation, hållbart material och smarta energilösningar.

Designprocessen börjar alltid utifrån behoven och önskningarna hos klienten tillsammans med platsens unika karaktär. Vi arbetar med privata klienter och företag samt med den offentliga sektorn, från stort till smått. Våra nöjda klienter och partners tillsammans med internationell framgång i olika tävlingar visar på vår expertis.

Vi tycker att det är viktigt att bygga upp en kultur av hållbar design i Finland. Vi är aktiva språkrör för miljövänliga lösningar och är en del av kollektivet Uusi Kaupunki, där vi tillsammans andas nytt liv i stadsplaneringen.

WWW.STUDIOPUISTO.FI

artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Antoni Gaudi

Antoni Plàcid Guillem Gaudí i Cornet, känd som Antoni Gaudí, född 25 juni 1852 i Reus i Tarragona-provinsen i Katalonien, död 10 juni 1926 i Barcelona, var en katalansk (spansk) arkitekt. Han var en ledande företrädare inom den lokala jugendvarianten modernisme. Några av hans mest kända verk är Sagrada Família, Parc Güell och Casa Battló.artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

Salvador Dalí

Salvador Dalí föddes den 11 maj 1904 i Figueres i Spanien. Han är en av surrealismens fäder. Dali var känd för sin fantasi och sitt excentriska beteende. Hans målningar känner de flesta till, men han arbetade också med filmer, skulpturer, fotografering, mode, teater och texter.

artHOUSE PARAINEN
artHOUSE PARAINEN

I hjärtat av den finska skärgården.

ADRESS

artHOUSE PARAINEN
Strandvägen 12
21600 Pargas
Finland

Telefon & E-post

+358400524177
ted@tedwa.fi

Leave empty!artHOUSE PARAINEN